Krátky zoznam tém, objektov a miest vhodných na realizáciu performance, eventov, akčného umenia alebo iného umeleckého zásahu.

0 hlasov

1. Rodný dom Jozefa Tisa

 

komunikačný cieľ- Presvedčiť verejnosť, že ste dobrý človek, dobrý Bytčan.

návrh na prevedenie- odfoťte sa pred rodným domom Jozefa Tisa v Bytči. Počas fotenia predveďte výsmevné škodoradostné gesto. Inšpirujte sa detstvom. Týmto aktom, ktorý následne zverejníte na sociálnych sieťach upozorníte na fakt, že hoci pochádzate z toho istého mesta, ako monsiňór Dr. Jozef Tiso, poslali ste do koncentračných táborov podstatne menej občanov vašej krajiny než on a ste teda lepší človek.

možné riziká- nie ste dobrý človek, nie ste dobrý bytčan, ste fašista.

 

 

2. Galéria 28

 

komunikačný cieľ- Vyjadriť názor, že sa necítite ako umelec a chcete, aby všetci tí, ktorý vás zaňho považujú, zhoreli v pekelných ohňoch.

návrh na prevedenie- nedostavte sa na čítačku, na ktorú ste boli pozvaný a zapálte inštitúciu, v ktorej sa má daná čítačka konať. Veľkým úspechom by bolo, ak by sa vám podarilo u divákov vyvolať strach. Na pomoc si vezmite burku, krbové zápalky a vhodný pokrik.

možné riziká- zrealizovaním danej performance sa vystavujete riziku, ktoré je spojené s obviňovaním vás, ako autora, z egocentrizmu, vďaka čomu môžete byť prirovnávaný k básnikovi, prípadne inému umeleckému povolaniu. Ďalej môžete byť označovaný za pózera, dokonca pózera na druhú.

 

 

3. Hranica

 

komunikačný cieľ- Pripomenúť čo najväčšiemu množstvu občanov Česka a Slovenska, že sme si blízki a rozumieme si.

návrh na prevedenie- postavte sa na ľubovolnú hranicu medzi Českom a Slovenskom a prekročte ju. Následne urobte ten istý pohyb, ale v opačnom smere. To je, čo?

možné riziká- Počas doskakovania na územie susedného štátu sa vaša noha dotkne banánovej šupky, vďaka čomu stratíte stabilitu a dôveru v susedný štát. Taktiež sa môžete vydať zlým smerom a pomýliť si hranicu Slovenska a Česka s hranicou Slovenska a Maďarska.

 

4. Reklamná agentúra

 

komunikačný cieľ- Ukázať svetu, že sme ovládaní médiami, reklamou a touto hnusnou kapitalisticko-žido-bolševicko-fašisticko-nemecko-americko-ruskou čínou.

návrh na prevedenie-  zamestnajte sa v reklamnej agentúre a získajte o vašej hypotéze relevantné dôkazy. Vydierajte majiteľov agentúry zverejnením citlivých informácii, ktoré ste získali a “výkupné”,v akejkoľvek podobe, darujte nezávislým médiám.

možné riziká- váš šéf vám prestane dôverovať a dostanete výpoveď. Zistíte, že všetky média sú nezávislé a nebudete si vedieť vybrať.

 

 

 

5. Facebook

 

komunikačný cieľ- upozorniť na neschopnosť, respektíve neochotu polície a protidrogového oddelenia dolapiť dealerov drog.

návrh na prevedenie- komunikujte s vašim dealerom výlučne prostredníctvom facebooku a iných sociálnych sietí. Zverejňujte na vašich osobných účtoch obsah, z ktorého musí byť jasne odčitateľné, že máte toho veľa na rováši. Pridajte si do priateľov, čo najviac príslušníkov policajného zboru. Navštívte Považskú Bystricu a všetkým na facebooku oznámte, že ste ju navštívili. Navštívte Českú Republiku.

možné riziká- Nedostatočný počet príslušníkov policajného zboru. Prídete o ďalšiu spojku.

 

 

6. Čistinka

 

komunikačný cieľ- Podpora pre vegetariánov

návrh na prevedenie- Za pomoci niekoľkých priateľov vybudujte na vybranej čistinke posed pre vegetariánov. Umiestnite ho v tesnej blízkosti posedu, určeného pre nadšencov lovu vysokej zveri. Na vami vybudovanom posede môžu počas loveckej sezóny spoločensky aktívni vegetariáni v tichosti protestovať.

možné riziká- Vstup vegetariána do polovníckeho posedu a jeho následné nutkanie niečo zabiť, prípadne postreliť. Znižovanie stavov u protestujúcich vegetariánov.

Pi, 29. 12. 17 - 11:54 ad Krátky zoznam tém, objektov a miest vhodných na realizáciu performance, eventov, akčného umenia alebo iného umeleckého zásahu. | Anonymm (bez overenia)

Nuda. Chcelo by to skor nieco v style viedenskeho akcionizmu prevedene napriklad v obchode v oddeleni medzi bielymi satami. Alebo na stanici na kolajniciach. Alebo na nakladiaku, ktory by behal po meste.

 

mozne rizika-bola by to pravdepodobne opat nuda, pretoze nieco podobne sa uz urcite niekde realizovalo...

Po, 22. 02. 16 - 15:37 ad Krátky zoznam tém, objektov a miest vhodných na realizáciu performance, eventov, akčného umenia alebo iného umeleckého zásahu. | Anonym (bez overenia)

napríklad ja by som sa podujal na niečo bezrizikové a nenáročné ako 3x interpretácia Cageovho 4:33 cestou do roboty a pod.

Obrázok používateľa a.libertine
Ne, 21. 02. 16 - 23:26 ad Krátky zoznam tém, objektov a miest vhodných na realizáciu performance, eventov, akčného umenia alebo iného umeleckého zásahu. | a.libertine

to zásivís skôr od performera, ku čomu inklinuje viac.. možno, že skôr custom by boli vhodnejšie... napr. mne môžeť skúsiť niečo napísať na periscope :D

Poslať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.