Horelo auto šéfredaktora na Krížnej

0 hlasov

V noci z nedele na pondelok horelo aj auto v bratislavskom starom meste na Krížnej ulici. Neznámy páchateľ zapálil Rolls Royce Silver Spirit 1986. Poškodená bola aj zadná časť vedľa zaparkovaného seatu. Auto patrilo mladému redaktorovi, ktorý zastrešuje alternatívne kultúrne aktivity v hlavnom meste. Auto mal toho času zapožičané. Malo byť súčasťou blížiaceho sa vystúpenia nekonvenčnej skupiny Kloaka.

 

 

Čo bolo príčinou podpálenia áut vyšetruje polícia. Šéf rezortu vnútra na stretnutí s novinármi v súvislosti s požiarmi áut uviedol: „Ak nebudú výsledky, budeme situáciu riešiť personálne.“ Polícia sa domnieva, že dôvodom týchto výtržnosti môže byť nedávne vyhlásenie Michala Réhuša v rozhovore pre český dvojtýždenník Opičírevue: „zatiaľ chýba dostatok možnosti pre netradičné subverzie mestského priestoru na 57 podlaží a podobne“ a nato dodáva „Najväčšie rezervy a potenciál sa však nepochybne skrývajú práve v súkromnom sektore. No v tomto kontexte sa často spomína, že chýba zákon o sponzorstve.



Polícia si myslí, že za útokom môže stať pomerne silná skupina, ktorá za ostatné obdobie využila mestský priestor na svoje aktivity, ktoré sa nesú v znamení hesiel ako „V našom hlavnom meste sa jednoducho nezabavíš!“ alebo „Toto mesto má od kultúry veľmi ďaleko!“ Podľa jej šéfa Petra Korbačku „platí, že najviac zaujmete niečím, čo ľudí trápi.“ Svojou akciou chceli vyvolať diskusiu o problémoch, ktoré má samotná Bratislava a zasadiť sa o ich vyriešenie prostriedkami ktoré sú im dostupné. „Chceli sme vyskúšať niečo nové,“ pričom dodáva, že ľudí ktorí sa podieľajú na jeho aktivitách treba „stále niečím burcovať, lebo iba potom prinášajú top návrhy.“

Poslať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.