Litera nota, Bratislava, 27. 10. 2012

0 hlasov


Literárny klub Generácia
Vás všetkých pozýva na druhý ročník literárno-hudobného podujatia Litera nota, ktoré sa uskutoční poslednú októbrovú sobotu v bratislavskom Batelieri.


KEDY:
sobota, 27. 10. 2012 od 18:00

KDE:
Batelier Art & Music, Továrenská 14, Bratislava (približne 10 minút pešo od Autobusovej stanice Mlynské nivy)

mapa: http://goo.gl/maps/IBpRH


Účinkujúci:
Nóra Ružičková

Poetka a výtvarníčka, vyštudovala maľbu a grafiku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, kde v súčasnosti pracuje ako odborná asistentka na Katedre intermédií a multimédií. Publikovala básnické zbierky: Mikronauti (1998, Drewo a srd), Osnova a útok (2000, Drewo a srd), Beztvárie (2004, vlastným nákladom), Parcelácia vzduchu (2007, Modrý Peter), Pobrežný výskum (kniha + autorské zvukové CD, 2009, Ars Poetica), Práce & intimita (2012, Aspekt). Príležitostne sa venuje prekladaniu súčasnej nemeckej poézie (Monika Rinck, Marion Poschmann, Gerhard Falkner), knižne vyšiel preklad básnickej zbierky Moniky Rinck Uchvátené odstupy (2008, Ars Poetica).


Mária Ferenčuhová
Od roku 2003 vyučuje na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Prekladá z francúzštiny (Paul Virilio, Philippe Brenot, Jean Echenoz, Amélie Nothomb, Philippe Sollers, Samuel Beckett, atď.). Je autorkou dvoch zbierok poézie, Skryté titulky (Drewo a srd, Bratislava 2003), Princíp neistoty (Ars Poetica, Bratislava 2008) a vedeckej monografie Odložený čas. Filmové pramene, historiografia, dokumentárny film (VŠMU a SFÚ, Bratislava 2009).


Katarína Tomková

Vyštudovala kulturológiu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žije a pracuje v Bratislave. Poézii sa venuje už niekoľko rokov: bola ocenená na rôznych súťažiach (Literárny Kežmarok, Cena Albína Vrteľa, Literárna súťaž Jozefa Braneckého, Múza) a publikovala v časopisoch Dotyky, Romboid a ďalších. V roku 2003 debutovala zbierkou Oberanie raniek, ktorá vyšla vo vydavateľstve Hevi. Jej druhú zbierku Obojsmerné listy vydal v roku 2012 Marek Šulík.


Erik Šimšík a Občan Baal
Erik Šimšík získal 2. miesto v Poviedke 2010, venuje sa vizuálnej poézii, experimentálnej próze a publikoval všade možne. Občan Baal je VJ a extraordinárny hudobný producent. Spolu (kedy tedy aj s gitaristom Peťom Szalayom) vytvárajú postapokalyptický, elektropoetický projekt, ktorý nie je nič viac, nič menej ako kompletná čudesnosť.


Vanda Rozenbergová
Je finalistkou súťaže Poviedka 2001, 2005 a 2006 a autorkou kníh Vedľajšie účinky chovu drobných hlodavcov (Poviedky) (2011) a Moje more (2012). Žije v Prievidzi, maľuje sklenené art-deco, dekoruje keramiku a je bibliografkou Hornonitrianskej knižnice. Spolupracuje s občianskym združením Deti Dunaja, ktoré poskytuje konkrétnu pomoc opusteným, týraným, chorým a postihnutým deťom na Slovensku.


Mária Haršániová
Pochádza z Modry, ale žila vo viacerých krajinách, napr. USA, Španielsko, Kuba. V Spojených štátoch absolvovala kurzy kreatívneho písania, literatúry a rôznych spisovateľských seminárov. V Madride bola členkou spisovateľskej skupiny Madrid Writer´s Critique club, dnes navštevuje Literárny klub Generácia. Jej príbehy sú hlavne kriminálneho a psychologického žánru s trochou surrealistického nádychu. Obdivuje Figeralda, Trumana Capoteho, Denisa Lohmana, Nabokova, Stiega Larssona a mnohých ďalších.


Klaudia Compeľová
Študuje estetiku na Prešovskej univerzite. Aktívne sa venuje divadelnému umeniu a zaoberá sa aj scénickým tancom. Miluje surrealizmus, absurdnú drámu a existencialistickú literatúru. Inšpiráciou jej sú napríklad Daniil Ivanovič Charms, Albert Camus, Jean-Paul Sartre, Bohumil Hrabal, alebo maliar René Magritte. Nikdy nie je plne ponorená v realite, vyznačuje sa iracionálnosťou a absurditou, ktorá sa odráža naprieč jej umeleckým prejavom.


Juraj Raýman
Vyštudoval filmovú a televíznu dramaturgiu a scenáristiku na VŠMU v Bratislave. Vydal knihy Vystúp z tieňa svojho tieňa. Svedectvo o mojej hlave (1993), Tri hodiny ráno (2007). Živí sa ako scenárista, sporadicky literárne publikuje.


hudba:

Clawed Forehead
V súčasnosti kapela hrá v originálnom nástrojovom zložení: husle, dve violoncella, kontrabas, bicie, s občasným obohatením o violu da gamba a spev. Jej hudba v sebe spája prvky vážnej hudby, severského folku a progressive metalu s reminescenciami v psychedélii 60. rokov, minimalizmu a tanečnej hudby.

Výstava kresieb: Mária Mikitová Janošková

Predaj publikácii vydavateľstva ASPEKT.



udalosť na facebooku


Vstup je voľný!


Partneri podujatia: Batelier, Martinus.sk, SME, Knižná revue a Miestna knižnica Petržalka.

So, 27. 10. 12

Poslať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.