nie sice kupila, ale dostal sa mi do ruk Mollisonov Uvod do permakultury, ked z neho vycucnem iste casti, tak to mozno oznacit za polnohospodarsko-krajinarsko-ekonomicky underground
hej, mne je na jednej strane sympaticke, ze tie texty provokuju hentakych luzrov, ale na druhej strane sa ani mne tie texty nepacia, hoci z radikalne odlisnych dovodov
v Romboide bol rozhovor so Sulejom a on Plankton gravitacie povazuje naopak za zaujimavu zbierku, zvlastne ake diametralne odlisne nazory, skoda len, ze som to necital - komu teraz verit? :)
Zastávame názor, že experiment pre súčasnú poéziu nie je veľmi
prínosný, poézia sa sama potrebuje stabilizovať. Každý experiment je
vždy aj obeťou vlastnej estetickej hry, v básnictve sa vždy musí
opierať o nejakú zažitú predstavu, o nejaký kánon, ktorý následne
narúša snažiac sa týmto prevrstvením poukázať na seba ako možnosť
inovácie.
ani nevies, ako dobre si urobil, ked si si kupil prave tuto solotrukovu zbierku:
Planktón gravitácie považujeme za najväčšiu básnickú
trápnosť posledných rokov. Táto nahodená, vyfintená, frustrovaná
a snobská intelektuálčina je prosto hnoj – avšak, dá sa na nej zasmiať!
Lovestory: Agens & Paciens, to je čosi iné:
solotrukovská poetika zostáva, ale má reálny motivický plán v láske,
v ľúbostnom vzťahu, v situačnosti partnerských chvíľ, čím sa táto
poézia stáva použiteľnou.
ten citat sice svedci o primitivnosti hodnotitela, ale pravdupovediac, mne je tiez vacsina solotrukovych basni svojim prazdnym verbalizmom (tliachanim) vzdialena, keby ta poezia bola aspon "nahodená, vyfintená, frustrovaná
a snobská intelektuálčina", tak by som to este zniesol, ale ani jedno (azda okrem frustracie) z toho neplati
K Vianociam som si kúpil Solotrukovu zbierku Lovestory: Agens a paciens a ešte som si objednal A. Sneginu Básne z pozostalosti a tiež Agdu B. Paina Kosť a koža.
este vtipno-smutna info, putinova mladez ho povazuje za nebezpecneho autora a dokonca zorganizovala aj verejne nicenie jeho knih. tolko k ruskej demokracii
ja vykrocim v porusovani topicu este inym smerom a prezradim, ze som si dnes kupil nove cislo casopisu Vlna, ktorej temou je tentoraz Nemecko, cize sa tu nachadzaju rozhovory a vlastne texty sucasnych nemeckych umelcov/umelkyn a texty o nich
vyzera to tak, ze tato diskusna tema nebude striktne o dnesnom nakupe knih, ale aj o ich poziciavani/planovanom zakupeni/planovanom pozicani/nevyplnenych tuzbach a pod.
u nas niečo podobné vydáva Slovart, ale samozrejme nie je toho tak veľa ako od taschenu (tí majú od da vinciho, cez durrera až po smery dvadsiateho storočia).
ta posledna je skor obrazkova. ale z brautigana napr. mam vzdy az neskutocnu radost. chcela by som vsetky jeho knihy. je jednym z piatich ludi, kt. som doteraz citala a ktorych zbieram - s talentom az genialnym.
nene tiez ten paperback samozrejme aj toho childisha s papierovou vreckovkou ale mohol by som z toho spravit pdfko ale asi by to bola skoda ked to stoji euro..
mala som vikendovy zalusk na Wisława Szymborska - Nepritomnost /pripomina mi to V nepritomnosti posvatneho/, aj som dnes sla okolo artfora, ale zabudla som sakra
nehovoril som o surodosti, ale o mojom subjetivnom kvalitativnom hodnoteni tych kniziek, cize ak nedodrzanie surodosti, tak surodosti kvality
povedal som si, ze skusim, som na to zvedavy..
to musi byt vyber zakonite surody? :D
ten bruck sa mi tam akosi nehodi
Jerzy Pilch - U strážnéh anjela
Chuck Palahniuk - Fight club
Vladimir Sorokin - Opričníkov deň
Cormac McCarthy - Dítě boží
Miroslav Bruck (nemam ucko s dvoma bodkami) - Pokušenie veriť
neviem, moze to byt zaujimave. napriklad pre vyskumne ucely:)
a to je dobre alebo zle? :-D
uvahy o analnom sexe so skreckom mozu byt symptomom napriklad bipolarnej afektivnej poruchy vo faze manickej nalady
myslim, ze Freud si to myslel
preco myslis, ze rodina je neprirodzena?
len ci su to uchylnosti, alebo reflexie potlacane neprirodzenou instituciou rodiny
myslim, ze ten andrejov komentar moze byt pociatocnym bodom sirokeho vejara roznych uchylnosti
uf, mi napadlo nieco velmi zle
to bude asi problem
co v pripade, ze nemas skrecka?
to sa dozvies, ze ked sa ti sniva o lese, je to vlastne tvoja vnutorna skryta tuzba po analnom sexe s tvojim skreckom.. enjoy
no, ja uz viem ze dostanem od sestry Sigmunda Freuda- Výklad snov
a pred casom som si kupil Aimé Agnel - vášeň toho druhého (o Jungovi)
knihy si prilis nekupujem. kniznica to isti. ked tak, tie male popisane zositky v artfore za euro..
*pamate
ja som si kupil od timothy learyho-zablesky pamete a od henryho millera- opus pistorium.... som zvedavy, ake to bude :)
nie sice kupila, ale dostal sa mi do ruk Mollisonov Uvod do permakultury, ked z neho vycucnem iste casti, tak to mozno oznacit za polnohospodarsko-krajinarsko-ekonomicky underground
hej, mne je na jednej strane sympaticke, ze tie texty provokuju hentakych luzrov, ale na druhej strane sa ani mne tie texty nepacia, hoci z radikalne odlisnych dovodov
ty si sa k nej tiez moc pozitivne nevyjadril
tak nazor toho trkvasa, ktory to nazval hnojom, by som urcite nebral ako relevantny
v Romboide bol rozhovor so Sulejom a on Plankton gravitacie povazuje naopak za zaujimavu zbierku, zvlastne ake diametralne odlisne nazory, skoda len, ze som to necital - komu teraz verit? :)
a pôvodne som držal v ruke Planktón gravitácie :)
napadne podobne s velkou castou (ak nie vacsinou) literarnej obce, ci coho
to je zas pravda, ale to vnimanie poezie je az napadne podobne :)
Gabriel pri vsetkej ucte nema taku slovnu zasobu
ale na niektorych formulaciach som sa sulal nemalo
to je az taky gabriel nemeth stajl
ano, problem s odsadenim komentov na dalsej stranke
odrbal som to velmi skaredo;)
pozerám, že je tu niečo v neporiadku, ale o to je to zábavnejšie :-)
to bola odpoved na moju citaciu z clanku, nejak sa to zapotrosilo
edit: sa mi zda, ze radenie komentov nejak blbne
mne sa zda, ze reagoval na Chaosovu pooznamku o G.N.
ale aj keby nie, mystifikacia je povolena, ci mozno dokonca vitana:)
cestuješ v čase a reaguješ sám na seba, aby si nás úplne zmiatol?
hej, hej, chalan suka jednu perlu za druhou
vydatny clanok
ani nevies, ako dobre si urobil, ked si si kupil prave tuto solotrukovu zbierku:
http://www.litcentrum.sk/46907
ten citat sice svedci o primitivnosti hodnotitela, ale pravdupovediac, mne je tiez vacsina solotrukovych basni svojim prazdnym verbalizmom (tliachanim) vzdialena, keby ta poezia bola aspon "nahodená, vyfintená, frustrovaná a snobská intelektuálčina", tak by som to este zniesol, ale ani jedno (azda okrem frustracie) z toho neplati
Tiež sa pochválim :)
K Vianociam som si kúpil Solotrukovu zbierku Lovestory: Agens a paciens a ešte som si objednal A. Sneginu Básne z pozostalosti a tiež Agdu B. Paina Kosť a koža.
este vtipno-smutna info, putinova mladez ho povazuje za nebezpecneho autora a dokonca zorganizovala aj verejne nicenie jeho knih. tolko k ruskej demokracii
vyborna kniha
dnes v antikvariate.
vladimir sorokin: lad
http://www.artforum.sk/catalog/sorokin-vladimir:la...
uz som tu daval odkazy na dajake rozhovory s tymto ruskym postmodernym autorom
dostal som k sviatku:
andré breton: rozhovory
tak ked je ta tema taka benevolentna...:
pozicala som si textovu cast Geobotanickej mapy CSSR od michalka z roku '86! a mapovu prilohu si naskenujem buduci tyzden
juch!
ja vykrocim v porusovani topicu este inym smerom a prezradim, ze som si dnes kupil nove cislo casopisu Vlna, ktorej temou je tentoraz Nemecko, cize sa tu nachadzaju rozhovory a vlastne texty sucasnych nemeckych umelcov/umelkyn a texty o nich
ale mnoho ludi si kupuje noviny napr., to su tony papiera
no, specifikacia je dost narocna, nie kazdy si rano k chlebu kupuje aj knihu, ze
vyzera to tak, ze tato diskusna tema nebude striktne o dnesnom nakupe knih, ale aj o ich poziciavani/planovanom zakupeni/planovanom pozicani/nevyplnenych tuzbach a pod.
ked som klikol na link a prvy krat precital ten napis na obrazku, tak som to precital ako: padaizmus :D
ano, to som ocakaval, ale je to dobre vysvetlene a zasadene do kontextu
skvele veci robili
zrejme je to tak ako hovoríš, lebo aj formu to má takmer totožnú... frajerka má zopár takých doma, ale zatiaľ som z toho nečítal nič
slovart to berie od taschenu
u nas niečo podobné vydáva Slovart, ale samozrejme nie je toho tak veľa ako od taschenu (tí majú od da vinciho, cez durrera až po smery dvadsiateho storočia).
minule som si to kukal v knihkupectve, je to o vytvarnom/vizualnom umeni najma, taschen sa najma nan orientuje
neviem co to bude, asi nejake dejiny, mozno obrazky
nice, to je prirucka?
to Pohlavi znie velmi pritazlivo
dostanem k promocii prirucku: http://www.kosmas.cz/knihy/126131/dadaismus/
a este od priatelky som si exkluzivne po zakupeni pozical: http://www.academia.cz/pohlavi.html
odkedy ta zaujima, co zaujima inych?
mna ano, je to jeden z krokov k cestovaniu na vychod.)
aj cestovny poriadok moze byt kniha, len ci niekoho zaujima, ze som si ho kupil
a ci naucna nie je kniha?
mozu byt aj naucne, ci len beletria?
kedze je po vyplate tak hned styri :) :
wolkers: růže z masa
higginson: how to write, share and teach haiku
brautigan: travnik se msti
hr giger: dielo
ta posledna je skor obrazkova. ale z brautigana napr. mam vzdy az neskutocnu radost. chcela by som vsetky jeho knihy. je jednym z piatich ludi, kt. som doteraz citala a ktorych zbieram - s talentom az genialnym.
nene tiez ten paperback samozrejme aj toho childisha s papierovou vreckovkou ale mohol by som z toho spravit pdfko ale asi by to bola skoda ked to stoji euro..
ak to bolo mne,
tak to je ta special paperbeckova edicia /mam z nej aj toho childisha o basen vedla.)/, tu si kupim.
alebo to mas ako ebook?.)
mno keby uz nebola mozem postupit nejakou formou aj ked najvacsia radost je asi z vlastnej..
mala som vikendovy zalusk na Wisława Szymborska - Nepritomnost /pripomina mi to V nepritomnosti posvatneho/, aj som dnes sla okolo artfora, ale zabudla som sakra
Poslať nový komentár