sedem

1 hlas


I.

najskôr to vyleješ. potom si sadneš. povieš si: čo s tým. čo kurva s tým. skúšaš utierku. skúšaš slamku. skúšaš to ignorovať. a ono to nezmizne. ani za boha to nezmizne. neuschne. skúšaš nahýbať stôl, preliať to naspäť do pohára. stále nič. toľko plánov. toľko prognóz. a teraz toto.

II.

on vraj zabíjal len počas sezóny zábavnej pyrotechniky a ohňostrojov. čakal na najväčší rachot. vytiahol malý kolt. našil to niekomu do chrbta. kolt zahodil a odišiel. na rukách rukavice. úplne v pokoji.

III.

čo je to, tá vášeň? šúcham si sluchy, neprichádzam na to, šedivé vlasy mi padajú do polievky. podbradník celý zadrbaný. beriem tanier. lejem ho na maliarske plátno. plátno otáčam. ukazujem ho nahej modelke. rozplače sa.

IV.

je to o výbere. o výbere spôsobu. spôsobu riešenia problémov. môžeš sa na ne buď vyjebať. (vraj sa to nedá. ale dá.) alebo sa im môžeš postaviť. prísť na originálne a dôvtipné riešenie. alebo môžeš jednoducho zvoliť deformáciu. objektov, priestoru, osôb. hej, kde je problém? o čo ide? vybavená vec.

V.

kľúče nikdy nie sú tam, kde si ich nechal. ak je medzi nimi aj ten od auta, vynásob to celé tromi. ak si bol čírou náhodou taký kokot, že si ich nechal v peňaženke s dokladmi, tak desiatimi. potom, samozrejme, všetko zmeškáš. ale dá sa to, nie? všetko sa dá. asi to tak bude. keď hovoria.

VI.

vtedy to bolo všetko iné. to bol taký rachot, že ani nestihol zareagovať. len chrčal s ksichtom ponoreným v mise s cornflakesami. kúsok nad podpazuším mal šľachy. tie sa stláčali kliešťami. krútili sa. všetko bolo iné.

VII.

chlieb náš každodenný daj nám dnes. ale dbaj na to, aby bol celozrnný, inak by si nás zabil, biely spôsobuje rakovinu a srdcové choroby. v niektorých prípadoch dokonca ebolu, choleru a aids. a omšové víno by si mal tiež zmeniť na niečo iné. omšový nápoj z aloe vera. napríklad.

Obrázok používateľa dazda
Ne, 27. 12. 09 - 13:12 ad sedem | dazda

mimo mna - neuveritelne. vacsinou ploche, jednotka sa mi vyslovene nelubila, dvojka sucha, trojka by mala potencial, ale nieco mi tam chyba, stvorka tliachanie, patka kvazivtipna, sestka znasilnujuca, sedmicka najma s aloe vera tiez akoze vtipna, jj mal dobru poznamku so stredoskolskym /casopisom/.

lubi sa mi nacrtavanie priestoru/situacie, ale tieto nacrtky sklzli

Obrázok používateľa James Juyce
So, 26. 12. 09 - 00:53 ad sedem | James Juyce

formalny koncept sa mi paci, jednotka (pozitivne) pripomenula macsovszkeho, slabsie sa mi zdali dejove pasaze s vrahom, klucmi a aj zaver s chlebom, ktory posobil stredoskolsky, mozno by som setril vulgarizmami, kedze ich caste pouzivanie uz moze posobit prvoplanovo

Poslať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.