Náhodnosť Kedy a či vôbec

1 hlas

Podnikateľ je ten, kto organizuje, usmerňuje a hľadá vhodné kombinácie výrobných faktorov. Podnikateľ podstupuje riziko za účelom zisku.

V živote človeka nastanú situácie, keď si nie je ničím istý, napĺňa ho strach, neistota a beznádej. Ja si vtedy často spomeniem na slová, čo mi môj otec kedysi hovoril: „Keď budeš kráčať v búrke sám, svojím telom vietor lám. Hlavu maj hore, niekde na obzore sa tvoje slnko objaví. Keď budeš ráno blúdiť tmou a k zemi padať únavou, hlavu maj hore, niekde na obzore sa tvoje slnko objaví.“

Až keď ťa Gotham nebude potrebovať, môžeme sa opäť stretnúť. Koľko ráz sa ešte vyspím, netuším.

Význam poistenia sa posudzuje z viacerých hľadísk. Pre jednotlivca má svoj význam pri úraze, pri dožití určitého veku a pod., pre kolektív je zasa poistenie dôležité napr. pri živelnej pohrome, či krádeži majetku podniku a hospodárstvu zasa pomáha zabezpečiť jeho plynulý chod.

Potom ju chytil a z kože ju vytriasol. Mäso z kostí poobhrýzal a kožu zavesil na dvere. Potom vzal hlavu a gamby z úst odrezal; že sa len tak zuby vyškierali. Vybil jednu šibu na obloku a tam zastrčil tú hlavu.

Jeho nová zbierka poézie výrazne zaostáva za očakávaniami. Po úspešnom debute nasledovala druhá ešte úspešnejšia kniha, ocenená niekoľkými cenami u nás i v zahraničí a preložená do niekoľkých svetových jazykov. V najnovšom diele sa autor odklonil od odvážnych a kontroverzných tém a nadviazal na tradíciu, venuje sa najmä témam rodiny, domova a detstva.

Chcel si vyskúšať legionársky chlebík. Pripúšťa však, že to bola zaujímavá skúsenosť, ktorá ho posunula ďalej hlavne po ľudskej stránke. Zároveň tiež priznal, že už by sa do niečoho podobného bezhlavo nepustil.

V mezolite a neolite vznikali v príhodných podmienkach relatívne stále sídla lovcov a rybárov. Často bola ich sieť taká hustá, že hrozil kolaps potravinovej základne. Zberačsko-lovecká ekonomika je totiž náročná na priestor.

 

Riziko, teda nebezpečná udalosť alebo súhrn udalostí, o ktorých sa nevie, kedy a či vôbec nastanú.

 

Som pripravený opustiť planétu Zem.

 

Poslať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.